Tim Hardaway Jr. tilbage hos New York Knicks
juli 10, 2017
LA Lakers henter guard i Detroit
juli 12, 2017

NBA Draft 2017

60 valg, 30 hold og en masse super talentfulde unge spillere, sad alle spændte den 22. Juni i Barclays Center da det årlige NBA Draft løb af stablen.

Efter en lang sæson hvor Golden State løb af med titlen til sidst, var det endelig blevet tid for de forskellige hold til at se frem mod næste sæson. Et par uger efter finalerne var afgjort, skulle der trækkes lod om de eftertragtet lottery picks, som er de første 14. valg i hele draften. Eftersom Boston Celtics havde Nets’ pick endte de med at blive aftens store vinder, da de til sidst stod med muligheden for at drafte først blandt alle hold. LA Lakers og Philadelphia 76ers endte med de to andre valg i top tre.

Nu hvor alle hold vidste hvornår de skulle drafte, var det tid til at kigge på de forskellige spillere, som stillet op til årets draft. Men et par dage før begivenheden, byttet Boston Celtics deres eftertragtet first pick til Philadelphia for deres tredje valg i bytte. De to valg endte med at blive Markelle Fultz fra Washington University, som må en tur til Philadelphia og Jayson Tatum fra Duke University, der fik Boston som destination. I mellem de to valg, blev den mest kendte spiller i draften, Lonzo Ball valgt af hans førsteprioritet LA Lakers.

En tand længere nede på listen med pick nummer fire blev Phoenix Suns den heldige ejermand af den måske bedste spiller i hele draften ifølge flere eksperter. Både utallige fans og højt respekteret journalister har spået Josh Jackson fra Kansas University, til at blive den bedste spiller i hele klassen, når vi om et par år kigger tilbage på den.

Blandt de første fire valg er Markelle Fultz nok lige nu den bedste spiller, eftersom han spillet en kanon sæson for Washington, hvor han lå med et snit på hele 23,2 point samt 5,9 assists og 5,7 rebounds.
Men når man kigger på hvem, der har de største muligheder for udvikling blandt de fire, ligger bolden helt klart ovre hos Josh Jackson. En lille outsider, der helt klart ikke skal glemmes for årets draft er pick nummer fem, De’Aaron Fox, som bllev draftet af Sacramento Kings. Der med sine hurtighed kan blive en trussel for ethvert hold i hele ligaen.

Hvis man kigger på hvilke hold, der fik det bedste ud af det blandt top fem, mener de fleste eksperter at prisen for bedste draft går til Boston Celtics. Der har manglede en spiller som Jayson Tatum i deres trup et stykke tid. Tatum er med sin størrelse stadig ret solid til at rebounde, samt en udmærket scorer og fin skytte bag linjen.

Derefter må hæderen gå til enten 76ers eller Lakers, som begge har været ude efter en alsidig Point Guard, hvilket de begge har fået. Begge hold har fået en talentfuld spilstyrer i Fultz og Ball, de kan begge fordele bolden, og scorer samtidig. Dog mener flere eksperter at Lonzo kommer til at dominere mere med hans evne til at rebounde og hans skills til at finde den åbne mand, selvom hans stærkeste egenskab ligger i at penetrere forsvaret.

Fultz står dog med bedre kort på hånden set over de næste par år, da han ankommer til et hold med større potentiale. Philadelphia har med deres mange i bunden af tabellen fået skrabbet et par pænt talentfulde spillere til sig via deres høje draftpicks. Joel Embiid og Ben Simmons er blandt de spillere, der er blevet valgt. Hvilket har givet 76ers en masse håb for en lys fremtid blandt toppen igen, som dengang de draftet Allen Iverson.

Nærmest alle eksperter har været ude og fortælle dette måske kan være denne draft class, der kan blive bedre end den talentfulde 2003 årgang. I den årgang var der spillere som Lebron James, Dwyane Wade, Chris Bosh og Carmelo Anthony, samt flere virkelig interessante spillere. Så der hviler et enormt pres på dette års klasse, når sæsonen for alvor skydes i gang til Oktober.

Kommenter

Skriv et svar

Or

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *