Taj Gibson skriver kontrakt med Wolves
maj 11, 2014
Paul Millsap får 3-årig kontrakt med Nuggets
juli 3, 2017

Indiana Pacers trader Paul George til OKC

Det kom som noget af et chok, da det kom frem at Indiana Pacers havde traded Paul George til OKC. Vi kigger i denne artikel nærmere på dette trade og vurderer vindere og tabere.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Pacers har kigget efter trades for Paul George, efter han ikke kom på et All-NBA hold og Pacers dermed ikke kunne tilbyde ham en super-max kontrakt. George er free agent i sommeren 2018 og har gjort hans ønske om at spille for Los Angeles Lakers helt klart.

Mange NBA hold har kigget på potentielle trades for George, fordi Pacers ikke kunne tilbyde ham den store kontrakt og dermed måtte af med ham, før de skulle slippe ham gratis til næste sommer. Cavs og Celtics har været nævnt som de hyppigste bejlere til George, men for nyligt kom nyheden så om at Pacers havde indgået et trade med OKC, hvilket de færreste havde set komme.

For Paul George får Pacers Victor Oladipo og Domantas Sabonis. Oladipo snittede i sidste sæson cirka 16 ppg, mens Sabonis i hans rookie sæson snittede 5,9 ppg. Ser man på de pakker Pacers potentielt kunne have fået fra bl.a. Celtics så ligner det ikke et specielt godt trade.

I Oladipo får de en ganske udmærket spiller, men ikke noget nær en stor stjerne, omend han fortsat kan udvikle sig. Det største minus ved Oladipo er dog primært hans stor kontrakt, som er på 4 år og hele $84m. De får desuden Sabonis, som har vist lidt prøver på sit talent, men som ikke ligner andet end en fornuftig trup spiller endnu.

På den anden side har OKC gjort sig lidt af et kup i vores øjne. De har traded to assests som umiddelbart ikke er vitale for deres hold og hvor det ene var en meget stor kontrakt. De får en all-star superstjerne, som på papiret ligner en mand, der er perfekt til at spille sammen med Westbrook. George kan agere spot-up shooter, da han tager relativt mange catch-and-shoots, hvilket OKC har desperat brug for, fordi de skal “space” gulvet rundt om Westbrook.

I Paul George for OKC desuden en mand, der kan tage over når Westbrook skal en tur på bænken. George kan skabe spillet, hvilket var OKC’s absolut største mangel i sidste sæson – De var et af ligaens absolut ringeste hold offensivt, når de var uden Westbrook.

Kigger man på det OKC fik Oladipo og Sabonis for, så var de en del af Ibaka tradet til Orlando Magic. Man har altså i princippet nu få Paul George ud af nogle assests som man tidligere fik for Ibaka – Et stærkt move af OKC. Skulle George forlade OKC til næste sommer til fordel for Lakers, så står OKC stadig forholdsvist godt. De vil have cap-space til at kunne gå efter nogle af de store free agents, og de anses dermed for at være de klare vindere af dette trade.

Kommenter
Eric Haalo
Eric Haalo
Basketball fan og skribent på Droppin-Dimes.com. Jeg har spillet basketball i mange år. Jordan er GOAT, Lebron James er overvurderet og Luka Doncic er den næste stjerne i NBA. Skriver også på Fitfact.dk

Skriv et svar

Or

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *